Screen – designtävling

Det finns olika priser för grafiker runt om i landet, och ett av priserna delas ut till studenter vid olika skolor. Jag själv pluggade på Beckmans Designhögskola, och var genom skolan en av deltagarna i Screen. Screen handlar om att årligen utse den bästa affischen från någon av de ledande designskolorna i Sverige. Screen handlar också om att förstå det moderna screentrycket, och att använda sig av alla de parametrar som spelar roll när det kommer till tryckeribranschen och tryckerikonsten. Det är en rejäl utmaning, och det är inte lätt att sticka ut bland konkurrenterna, men det är precis sådana här tävlingar som gör att man sporras till att göra bättre ifrån sig.

Beckmans Designhögskola har i många år varit en av de skolor som legat i topp, och det är inte enbart inom grafisk konst som skolan är framstående. Kläddesigner från Beckmans är också extremt proffsiga och fick ett riktigt fint pris här:

Med tanke på att jag inte längre pluggar, utan kör mitt eget race med mitt eget företag, så kan jag inte längre vara med i tävlingarna, men jag följer dem med ett stort intresse. Det beror mycket på att i de här tävlingarna så kan man se framtiden frö screentryckeriet och det grafiska, och det gäller att hålla sig uppdaterad. Dessutom är det riktigt roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *